Matematik

lineære model

17. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad fortæller a, y, x og b i denne funktion

jeg er ikke sikker, men fortæller x tiden i uger y fortæller volumen i liter ?

Hvad med a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2018 af MatHFlærer

V(t) beskriver mængden af vand i vasen, målt i liter.

b er 1.5

a er -0.2

og t er tiden, målt i uger.

Du kan skrive: Ved påfyldning af vasen, var der 1.5L vand, og for hver uge der går, fordampes der 0.2L vand.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2018 af AMelev

V(t) angiver som der skrives i #2 volumen/L
t angiver tid efter påfyldning/uger

Da der er en konstant tilvækst af V(t) pr uge, kan sammenhængen mellem volumen og tid efter påfyldning beskrived med en lineær funtion V(t) = a·t + b .

a er hældningskoefficienten og angiver tilvæksten i V(t), når t vokser med 1. Iflg. oplysningerne falder vandstanden med 0.2L pr. uge, dvs. at tilvæksten pr. uge er negativ, så a = -0.2.

b er funktionsværdien i t = 0, så b angiver, hvor meget vand, der var i vasen fra start, altså er b = 1.5 iflg. oplysningen.


Skriv et svar til: lineære model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.