Matematik

Sansynlighedsregning

19. marts 2018 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave. Jeg har brug for hjælp til alle fire spørgsmål.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2018 af 123434 (Slettet)

Opgave 1)

Kriteriet er, at udfaldet skal være 3. 

Terning 1 skal have 3 øjne. Sandsynligheden for at slå én 3 er lig med 1/6

Terning 2 må have enten 1, 2 eller 3 øjne. 

Sandsynligheden for at slå én 3'er er 1/6

Sandsynligheden for at slå enten én 1'er, 2'er eller 3'er er lig med 1/6+1/6+1/6=3/6


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2018 af Soeffi

#1 Udfald og hændelse...

(Som jeg forstår det): Udfaldene er alle tænkelige kombinationer at kast med to terninger. De mulige udfald er altid de samme ved kast med to terninger.

Hændelsen kommer an på hvad man vælger at se på efter kastet: summen af øjne, højeste antal øjne...osv. 

Der burde have stået: Udfald: første terning 3 øjne og anden terning 3 øjne. Hændelse: 3.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2018 af peter lind

opgaven  er misforstået.

Muligheder

første terning 3 andet terning 1,2,eller 3   ialt 3 muligheder

første terning 1 eller 2 anden terning   3   ialt 2 muligheder

resulatet 5 muligheder der hver har sansynligheden 1/36  da der er 36 muligheder i en kast med 2 terninger


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

De to terninger kan lande på 6*6 = 36 måder. Du udfylder skemaet ved i hvert felt at tælle sammen hvor mange af de 36 mulige udfald der giver den betragtede værdi.

Værdi = 1:

Der er kun ét af de 36 udfald der giver værdien 1, nemlig når begge terninger viser 1. Så P(1) = 1/36.

Værdi = 2:

Der er 3 af de 36 udfald der giver værdien 2: Begge terninger viser 2. Terning1 viser 1 og terning2 viser 2. Terning1 viser 2 og terning2 viser 1. Så vi har P(2) = 3/36.

Osv.

c) Beregn P(2) + P(4) + P(6)

d) Beregn P(4) + P(5) + P(6)


Svar #6
19. marts 2018 af calliemoore (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan man beregner c og b

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

c)

P(værdien er et lige tal) = P(2) + P(4) + P(6)

Du finder bare P(2), P(4) og P(6) i skemaet du lavede i spørgsmål b).


Skriv et svar til: Sansynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.