Biologi

Hardy-Weinberg

19. marts 2018 af Forvirretelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan man finder frekvensallelerne q og p, ved brug af Hardy-Weinberg metoden? Tilføj gerne et eksempel på udregningen med tilfældig data:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af peter lind

Lad A være den ene allel og a den anden allel. Vi antager at A er dominant. p er andelen af A og q er andelen af a. Så vil fremtoningspræget for a være q2. p=1-q.  man obseverer  andel med fremtoningspræg  a 0.01 vil andelen der bærer på genet være 0,1 p=1-0,1=0,9. Hvis andelen med præg a 1 til  1 million altså 10-6 vil q være 10-3 o.s.v


Skriv et svar til: Hardy-Weinberg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.