Matematik

Søger hjælp til opgave med vinkel mellem linjer

21. marts 2018 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2018 af PeterValberg

Se video nr. 23 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Tag vinklen mellem retningsvektorerne (med numerisk værdi i prikproduktet, da det skal være den spidse vinkel).

Parameterfremstillingens retningsvektor er (2,1) og l's retningsvektor er (1,5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2018 af mathon

\small \textup{s\aa \ du har:}
                       \small \cos(v_{spids})=\frac{\left |\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix} \right |}{\sqrt{5}\cdot \sqrt{26}}  ...


Svar #4
21. marts 2018 af frederasmussen

Jeg regnede den selv på følgende måde og var ret sikker, men prøvede så at løse problemet grafisk i Nspire, hvor jeg fik 52° i stedet. Er denne måde rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2018 af AMelev

Det du har fundet er vinklen mellem den l's retningsvektor og m's nomalvektor, og det er jo ikke vinklem mellem de to linjer, men mellem den ene linje og den andens ortogonal, så det skal trækkes fra 90º.

Det er smartere at bestemme vinklen mellem de to linjers retningsvektorer, eller mellem de to linjers normalvektorer - det er samme vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2018 af AMelev

Illustration til #5

Vedhæftet fil:Vinkel.JPG

Skriv et svar til: Søger hjælp til opgave med vinkel mellem linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.