Matematik

På figuren ses grafen for en funktion f.

23. marts 2018 af Random93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har vedhæftet opgaven..kan ikke helt finde ud af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2018 af peter lind

Afsæt tangenten så godt som mulig i f(5). Dens hældning er f'(5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2018 af ringstedLC

Eller lav regression (polynominel), differentier og beregn f'(5)


Svar #4
23. marts 2018 af Random93 (Slettet)

hvordan gør man?


Svar #5
23. marts 2018 af Random93 (Slettet)

det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2018 af fosfor (Slettet)

f '(5) er tangenthældningen i x=5. Tangenten går gennem (0, 40) og (10,100). Find den linjes hældning

Vedhæftet fil:fig.png

Svar #7
23. marts 2018 af Random93 (Slettet)

mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2018 af 123434 (Slettet)

Tangenthældningen til f'(5) er en lineær graf, som går igennem (0,40) og (10,100)

Vi ved, at b=40. 40 er nemlig skæringen med y-aksen. 

100=10*a+40

60=10a

a=6

f'(x)=6x+40


Svar #9
23. marts 2018 af Random93 (Slettet)

den har jo en hældning på 0.6, men kan ikke indsætte f('5)??? 

hva betyder tallet 5 så, at indenfor 5 minutter stiger vandets temperatur op til 70 grader??


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. marts 2018 af peter lind

Hvis hældningen er 6  er stigningshastigheden 6º/min   5min efter den første måling


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. marts 2018 af 123434 (Slettet)

f'(5)=6

Det betyder, at temperaturen i vandbadet stiger med 6 grader i det femte minut. 


Svar #12
24. marts 2018 af Random93 (Slettet)

Tusinde tak for din hjælp 123434!

Nu forstår jeg! Jeg tænkte det nok

God påske


Svar #13
24. marts 2018 af Random93 (Slettet)

Tusinde tak for din hjælp 123434!

Nu forstår jeg! Jeg tænkte det nok

God påske


Skriv et svar til: På figuren ses grafen for en funktion f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.