Matematik

Er dette korrekt

26. marts 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Er dette korrekt 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2018 af AMelev

Jeg kan slet ikke følge, hvad du laver i den sidste del.
Du skal bestemme en ligning for m, og så se, om afstanden fra centrum til linjen er radius.
Hvis afstanden er mindre en radius, skærer linjen cirklen 2 steder. Hvis afstanden er radius, tangerer linjen cirklen, og hvis afstanden er større end radius, ligger linjen helt uden for cirklen.
 


Svar #2
26. marts 2018 af Larxx

Skal jeg starte om igen. 

Hvilken del af det, sidste forstår du ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Nej det er uforståeligt.

En anden måde er i trekanten mellem centrum C og de to punkter (kald dem A og B) at beregne højden fra C ned til siden AB. Alle sidelængder kan findes, da punkternes koordinater er kendte:
AB = 14.14
AC = 9.055
BC = 11.05

Vi har pythagoras fra begge sider
AC2 = h2 + (AB - x)2
BC = h2 + x2

som giver h = 7.07, dvs ingen skæringer


Svar #4
26. marts 2018 af Larxx

....


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2018 af AMelev

#2 

Vedhæftet fil:Cirkeltangent.JPG

Skriv et svar til: Er dette korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.