Matematik

VEKTORER , HJÆLP

28. marts 2018 af Julie9003 (Slettet) - Niveau: B-niveau


1) Vektor a = (8, -2) og vektor b = (3,3). 
a) Find vektorerne a+b, b-a, 2a+3b og 3b-a
b) Længden af følgende vektorer: a, b, a-b, 2b-a


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2018 af Mathias7878

Hvad forstår du ikke ved det?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2018 af mathon

                       \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}               \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}           \small \left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{{a_1}^2+{a_2}^2}      \small \left | \overrightarrow{b} \right |=\sqrt{{b_1}^2+{b_2}^2}

sum/differens:
                                         \small \overrightarrow{a}\pm \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} a_1\pm b_1\\ a_2\pm b_2 \end{pmatrix}

multiplikation af vektor
med en konstant:
                                         \small \overrightarrow{b}=k\cdot \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} k\cdot a_1\\ k\cdot a_2 \end{pmatrix}

                                          \small \left |\overrightarrow{b} \right |=\left |k \right |\cdot\left |\overrightarrow{a} \right |

samt kombinationer af dissse.


Skriv et svar til: VEKTORER , HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.