Matematik

Statistik

01. april 2018 af aeondude (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med den her? :)

En fiskeeksportør ønsker af hensyn til kunderne at klassificere nogle fisk i 3 kategorier, så

25% betegnes som små
55% betegnes som normale
20% betegnes som store.

Af erfaring véd man, at fiskens længde er normalfordelt med middelværdi 24,5 cm og spredning 3,5 cm.

Bestem grænserne for de tre kategorier.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2018 af Soeffi

#0.


Svar #2
01. april 2018 af aeondude (Slettet)

Mange tak, men hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2018 af Soeffi

#2 Jeg glemte at skrive, at det er lavet i Geogebra.

Svar #4
01. april 2018 af aeondude (Slettet)

Altså jeg ved ikke hvordan jeg eller kan udregne det?! Hvis du evtl har lyst til at forklare nærmere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2018 af AMelev

Fordelingsfunktionen F(t) = P(X ≤ t)

Du skal altså løse ligningerne F(t) = 25%, F(t) = 50% og F(t) = 75%) mht. t, hvor F(t) er fordelingsfunktionen for nprmalfordelingen N(24.5,3.5). Hvordan du finder den, afhænger af dit CASværktøj - hvilket bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2019 af Lykke93

#5

Fordelingsfunktionen F(t) = P(X ≤ t)

Du skal altså løse ligningerne F(t) = 25%, F(t) = 50% og F(t) = 75%) mht. t, hvor F(t) er fordelingsfunktionen for nprmalfordelingen N(24.5,3.5). Hvordan du finder den, afhænger af dit CASværktøj - hvilket bruger du?

Hvorfor er det F(t) = 25%, 50% og 75%? 
Skal man ikke bruge tallene 25%, 55% og 20% til noget?


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. april 2019 af Soeffi

#6. Som jeg forstår det, skal du løse: F(t) = 25% og F(t) = 80%. Den første er løst.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. april 2019 af Lykke93

Vi er enige om at det her så er rigtigt? 

Vedhæftet fil:1.png

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. april 2019 af AMelev

#6 Jo, det var noget vrøvl, jeg skrev. Jeg havde kvartilsæt i hovedet, undskyld.

#8 Ja.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.