Biologi

BPP NPP og Respiration

03. april 2018 af ca04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en rapport omkring primærproduktion, og har fået stillet følgende spørgsmål: 

Hvor stor en procentdel udgør den energi der går til hhv. respirationen og tilvæksten (NPP)? stemmer de fundne resultater overens med teoretiske værdier? 

Mit resultat blev: 56% af energien udgør den energi der går til plantens respiration, og 44% udgør den energi, der går til nettoprimærproduktionen. 

Men kan det passe? Burde det ikke være omvendt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2018 af guzbak

Det ville hjælpe, hvis du skrev hvordan du er kommet frem til dine tal?

BPP = samlet stofmængde, som omsættes i fotosyntesen.
NPP = den del af BPP, som bliver tilbage, når man fratrækker stofmængden, som medgår til ånding i cellerne under fotosyntesens forløb.

Generelt kan man sige at NPP = BPP - respiration.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #2
04. april 2018 af ca04 (Slettet)

Jeg har gjort sådan her: 

6,7/11,9 * 100 = 56,302521

5,2/11,9*100 = 43,697479 

Min lærer har skrevet at BPP = NPP + R 
er det så forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2018 af guzbak

Det er bare skrevet op på en anden måde. Begge af nedenstående er korrekt:

NPP = BPP - R og BPP = NPP + R

Hvilke værdier har du fået opgivet? Og hvad dækker dine tal over?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #4
04. april 2018 af ca04 (Slettet)

Det er tal vi har fundet frem til, ved et forsøg omkring primærproduktion. 

Mine resultater lyder: 

Nettoprimærproduktion: 12,7 mg O2 pr liter - 7,5 mg O2 pr liter = 5,2 mg O2 pr liter
Bruttoprimærproduktion: 5,2 mg O2 pr liter + 6,7 mg O2 pr liter = 11,9 mg O2 pr liter
Respiration: 7,5 mg O2 pr liter - 0,8 mg O2 pr liter = 6,7 mg O2 pr liter 

Der har jeg tallene fra. Giver det mening? :-) 


Skriv et svar til: BPP NPP og Respiration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.