Matematik

Trekant

04. april 2018 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

For en trekant er givet:

a= 6,2   b= 6,9   A=40

a) Beregn trekantens øvrige stykker.

b)Beregn arealet af løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2018 af SuneChr

  B       sin-relationen
  C       vinkelsum 180º
  c        sin relationen
areal   arealformlen  i sin


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2018 af PeterValberg

Bemærk, at der kan konstrueres to forskellige trekanter 
ud fra de givne oplysninger.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2018 af mathon

\textup{N\aa r de tre kendte "stykker" i en trekant er en vinkel, dens hosliggende og dens modst\aa ende side }
\textup{er der \emph{mulighed} for \emph{to} l\o sninger. Hvis stykkerne kaldes henholdsvis \textbf{A}, \textbf{a} og \textbf{b}, kr\ae ver to l\o sninger}
\textup{for a} < \textup{b}

             0<A<90\degree
\textup{og}
             b\cdot \sin(A)<a<b

\textup{hvilket netop er tilf\ae ldet i denne opgave } b\cdot \sin(A)=6.9\cdot \sin(40\degree)=4.44


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2018 af mathon

\textup{N\aa r B}_1\textup{ er spids og B}_2\textup{ er stump}
\textup{har man:}
                     \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! B_1=\sin^{-1}\left ( \frac{6.9}{6.2} \cdot \sin(40\degree)\right )=45.67\degree\; \; \; B_2=180\degree -B_1=180\degree - 45.67\degree=134.33\degree                                      C_1=180\degree - 45.67\degree-40\degree=94.33\degree\; \; \;\; \; \; \; C_2=180\degree - 134.33\degree-40\degree=5.67\degree

                     c_1=b\cdot \cos(40\degree)+a\cdot \cos(B_1)=6.9\cdot \cos(40\degree)+6.2\cdot \cos(45.67\degree)=9.62

                     c_2=b\cdot \cos(40\degree)-a\cdot \cos(B_1)=6.9\cdot \cos(40\degree)-6.2\cdot \cos(45.67\degree)=0.95


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.