Andre fag

Hjælp til opgaver i kraftvarmeværk

06. april 2018 af Kristensenalex - Niveau: Universitet/Videregående

Håber at der er nogen som kan hjælpe med denne opgave

Vedhæftet fil: Opgave 3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2018 af Moderatoren

Skriv hvad du har problemer med


Svar #2
06. april 2018 af Kristensenalex

I opg 1. ved jeg at formlen er:

\eta _{is,i}=\frac{(h_{1}-h_{2})}{(h_{1}-h_{2,is})}

P1 = 65 bar

t1 = 554 ºC

Har fundet at h1 er 3545 kJ/kg

Men hvordan finder jeg h2 og h2,is?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis vi bruger de samme positionsbetegnelser som på skitsen i opgaven, bliver formlen

ηis = (h2a - h5) / (h2a - h5,is)

Du starter med at indtegne position 2 i h,s-diagrammet. Her er temperaturen 554oC og trykket er 75 bar (Trykket er det samme som i position 1.) Så indtegner du position 2A ved at gå vandret hen til trykket 65 bar. (Vandret fordi drøvling foregår ved konstant entalpi.). Position 5 kan nemt indtegnes da tryk og temperatur er oplyst til 10 bar og 357oC. Position 5,is finder du ved at gå lodret (dvs. konstant entropi) ned fra position 2A til udgangstrykket 10 bar.


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver i kraftvarmeværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.