Matematik

Vektorer i et koordinatsystem

09. april 2018 af 13asec - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne! (Tjek filen)

Jeg forstår ikke hvilke formler, jeg skal bruge til både a) og b)

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Skærmbillede (25).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2018 af mathon

\small \textbf{Opgave 3}
                      \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} t-1\\2 \end{pmatrix}           \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3\\t \end{pmatrix}                 \small \textbf{ikke br\o ker}
 \small \textup{a)}
       \small \textup{for t=4:}

                     \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\; \; \; \left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{13}                \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}\; \; \; \left | \overrightarrow{b} \right |=5

                      \small \overrightarrow{a}\cdot\overrightarrow{b} =\begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}=9+8=17

\small \textup{Vektorvinkelberegning:}

                      \small v_{spids}=\cos^{-1}\left ( \frac{\left |\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right |}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )=\cos^{-1}\left ( \frac{17}{5\sqrt{13}} \right )=19.4\degree                 


Skriv et svar til: Vektorer i et koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.