Matematik

FInde vinkel A

13. april 2018 af Bagsider (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

er der en som kan hjælpe med de her to opgaver? Har allerede lavet skitsen i opgave 1. Jeg har det svært med at finde ud af, hvornår man skal bruge hvilken formel i trigonometri, så jeg håber at nogen kan fortælle mig hvilke formler jeg skal bruge til at løse disse opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2018 af StoreNord

Da du kender DB, kan du finde sinD med den udvidede sinus-relation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2018 af peter lind

Opgave 1:Sin(A) = 2,7/11

Opgave 2: sinus til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt med hypotenusen(også den jeg har brugt i opgave 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2018 af AMelev

Læg din skitse af opg. 1 op.

Ad 2. DB = 4, da D er midtpunkt af BC.
2. Beregn først AD vha. af cos-rel, da du kender to sider og en vinkel.
1. Beregn så vinkel B vha. cosrel., da du nu kender alle tre sider.
4. Benyt sin-fomlen til beregning af areal af trekant ABD og trekant ABC, da du kender vinkel B og de to hosliggende sider. Træk areal(ABD ) fra areal(ABC), så får du areal(ADC)
Sp. 2 og sp. 3 er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2018 af ringstedLC

I trigonometriopgaver skal du altid starte med at se en ret vinkel. Findes en sådan er det:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/trigonometri/retvinklet-trekant og evt. pythagoras til at komme igang. Kig godt på sinus og cosinus. De ligner jo hinanden, men må ikke byttes om. Vælg én af dem og lær den udenad. Når du så skal bruge den anden, er det bare den anden katete. Tangens bruges, når du ikke kender hypotenusen. Den må du også lære udenad.

Hvis der ikke er en ret vinkel er det en vilkårlig trekant og du bruger sinus- eller cosinusrelationerne:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/trigonometri/cosinusrelationerne

hvis du ikke kan dele trekanten i to retvinklede trekanter. I begge tilfælde skal du være omhyggelig med at benævne punkter og vinkler med store bogstaver og sider med små bogstaver. Og at a er siden overfor A, b er siden overfor B osv.

Opg. 1: Du kører ned af hypotenusen (11 m.) til et punkt, der ligger 2.7 m. under jorden. Så du har den modstående katete og hypotenusen.

?(\angle A)=\frac{?}{hypotenusen}


Svar #6
13. april 2018 af Bagsider (Slettet)

Mange tak for hjælpen. NÅr jeg har vundet sinus(a) i opgave 1, hvordan finder jeg så vinkel A?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2018 af AMelev

Du tager invers sin (sin-1) Hvordan du gør i praksis afhænger af, hvilket CAS-program du bruger.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2018 af StoreNord

http://www.onlinelommeregner.dk/

Knappen 2nd  giver den inverse funktion.


Skriv et svar til: FInde vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.