Matematik

grafen for et polynomium

15. april 2018 af HHX2015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler hjælp til at skitser grafen for et polynomium hvor f’(−2) = f’(3) = 0?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af mathon

                        \small f(x)=-\frac{k_1}{18}x^3+\frac{k_1}{12}x^2+k_1x+k_2


Svar #2
15. april 2018 af HHX2015 (Slettet)

Syntes ikke det giver nogen mening i forhold til f'(-2)=f'(3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis jeg var dig ville jeg bare tegne grafen for
  f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2018 af mathon

#2
           \small f{\, }'(x)=-\tfrac{k_1}{6}x^2+\tfrac{k_1}{6}x+k_1

           \small f{\, }'(-2)=-\tfrac{k_1}{6}\cdot 4-\tfrac{k_1}{6}\cdot 2+\tfrac{6k_1}{6}=k_1\tfrac{-4-2+6}{6}=0

           \small \small f{\, }'(3)=-\tfrac{k_1}{6}\cdot 9+\tfrac{k_1}{6}\cdot 3+\tfrac{6k_1}{6}=k_1\tfrac{-9+3+6}{6}=0


Skriv et svar til: grafen for et polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.