Fysik

Opgaver - Hjælp hurtigst muligt

16. april 2018 af marielinge - Niveau: C-niveau

Kan ikke finde ud af disse, nogen der kan hjælpe på en måde så jeg forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2018 af mathon

\small \textbf{07.2.}
                \small I_{eff}=\frac{230\;V}{529\; \Omega }=\frac{230\;\Omega \cdot A}{529\; \Omega }

                \small I_{max}=\sqrt{2}\cdot I_{eff}

                \small P=\frac{{U_{ef\! f}}^2}{R}

                \small E=P\cdot t=P\cdot \left (24\;h \right )=\left (P\cdot \left ( 24\cdot 3.6\cdot 10^3\; s \right ) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2018 af mathon

\small \small \textbf{07.3.}
        \small \textup{Varmem\ae ngde:}
                                              \small E=m\cdot c_{vand}\cdot \Delta T+m\cdot L_{fordamp}^{vand}

        \small \textup{Strygejernets resistans:} 
                                              \small R=\frac{U^2}{P}      

       \small \textup{T\ae ndingstid:}                    \small t=\frac{E}{P}
                      

                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2018 af ringstedLC

07.2: Du skal bruge Ohm's lov: U = IR . Du kender resistansen R (enhed: Ω, - Ohm) og den effektive vekselspænding (enhed: V, - Volt).

Så ved at sætte dem ind i formlen, kan den effektive strøm I (enhed: A, - Ampere) beregnes.

Den maksimale strøm beregnes ved at indsætte den maksimale spænding i formlen.

En vekselspænding varierer mellem den mindste og den største værdi i en sinuskurve. Derfor ser man ofte dette symbol \sim, sammen med den spænding et elektrisk apparat er beregnet til. Da R er konstant, vil det sige, at strømmen også varierer. Se i din bog, hvordan man omregner fra eff. til maks. spænding. Der er noget med en kvadratrod.

Pærens effekt P (enhed: W, - Watt) = U x I . Pærens energiforbrug (enhed: Wt el. kWt, - Watt pr. time).

Du kan se sammenhængene mellem I, P, R og U her: http://www.formel.dk/Fysik/Ellaere.htm


Svar #5
16. april 2018 af marielinge

Hvad med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2018 af mathon

                                       U_{max}^{USA}=\sqrt{2}\cdot U_{ef\! f}^{USA}       


Skriv et svar til: Opgaver - Hjælp hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.