Dansk

Hedder det "1,64 millioner" eller "1,64 million"?

17. april 2018 af tgk12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2018 af Mathias7878

Førstnævnte
- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2018 af Stygotius (Slettet)

På dansk er der -i modsætning til engelsk- en lang tradition for at behandle brøker (decimalbrøker og ægte brøker) foran mændeangivelser som ental. Man siger 1½ døgn,  2,4 kilo sukker, spanden kunne rumme 3 2/3 liter,  huset kostede 4½ million kroner  osv. osv.


Svar #3
18. april 2018 af tgk12 (Slettet)

2,5 mio. = "To og en halv million".

1,64 mio. = "1 komma 64 millioner".

Er det korrekt, eller har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Jeg ville sige

0.8 mio. = nul komma otte millioner
1 mio. = en million
8.5 mio. = otte komma fem millioner = otte og en halv million

i overensstemmelse med #3

1.64 udtales dog "en komma seks, fire"


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. april 2018 af Stygotius (Slettet)

Når man bruger disse talangivelser attributivt, dvs. foran et navneord, bruges der på dansk ental af talangivelsen.

Man siger (og skriver) altid 1,54 million kroner og 2,5 million mennesker og "Der skal bruges 2,3 liter mælk." 

Det ville være meget unaturligt at sige "2,5 millioner mennesker"    -med to gange flertal efter hinanden.


Skriv et svar til: Hedder det "1,64 millioner" eller "1,64 million"?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.