Matematik

koordinatsystem - 2.gradspolynomium

21. april 2018 af hej125 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der ved hvordan man løser den her opg? 


På figuren ses banen for at kuglestød indtegnet i et koordinatsystem med enhed 1 m. på akserne.
Kuglens bane kan beskrives som en del af grafen for funktionen.
f(x)=-0.05x2+0.8x+2.3

a) bestem længden af kuglestødet

b) bestem kuglens maksimale højde over jorden.

- Jeg har vedhæftet figuren


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2018 af mathon

a)
                \small f(x)=0\; \; \; \; x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2018 af mathon

b)
                \small f_{max}=\frac{4ac-b^2}{4a}=\frac{4\cdot (-0.05)\cdot 2.3-0.8^2}{4\cdot (-0.05)}


Skriv et svar til: koordinatsystem - 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.