Matematik

Cirklens ligning hjælp

22. april 2018 af amalielarsn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave for der lyder således;

bestem en ligning for den cirkel som BC buen er en del af:

cirklens centrum er ved origo

og radius er 1,3^2

Punkt B(-1,3;0) C(0;1,3)

Mit spørgsmål lyder således:

Hvordan omformere jeg cirklens ligning, og er det her den rigtig ligning

(x-0)^2+(y-0)^2=1,69

??

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2018 af peter lind

Det er den endelige ligning med centrum (0, 0). Men hvad med B og C ? De ligger ikke på den cirkel. Er der ikke noget du har misforstået ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Radius må være 1,3. Ikke 1,32.

Cirklens ligning er

(x-0)2 + (y-0)2 = 1,32  <=>

x2 + y2 = 1,32


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2018 af ringstedLC

Hvis radius er 1,3 er ligningen OK. Men du skriver altså 1.3²


Svar #4
22. april 2018 af amalielarsn (Slettet)

Min fejl radius er 1,3 men tusind tak for svaret allesammen :)


Skriv et svar til: Cirklens ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.