Matematik

bestem T udtrykt ved x og A

24. april 2018 af soer381k - Niveau: A-niveau

hej kan nogen hjælpe mig igang med følgende opgave

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2018 af PeterValberg

Kunne du ikke uploade et billede af opgaven i stedet for et word-dokument?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2018 af mathon

a)

           \small \small T{\, }'+0.0045T=0.0045A

           \small T(x)=e^{-0.0045x}\cdot \int e^{0.0045x}\cdot 0.0045A\,\mathrm{d} x

            \small T(x)=e^{-0.0045x}\cdot\left (\tfrac{1}{0.0045} e^{0.0045x}\cdot 0.0045A +C \right )

            \small T(x)=Ce^{-0.0045x}+A     

            \small T(0)=12=C+A

                          \small C=A-12      
\small \textup{hvoraf:}
            \small T(x)=(A-12)e^{-0.0045x}+A     


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2018 af mathon

\small \textup{korrektion:}
            \small T(x)=(12-A)e^{-0.0045x}+A     


Svar #4
24. april 2018 af soer381k

hej mathon 

jeg kunne godt tænke mig at høre hvad du gør i de 3 første linjer


Svar #5
24. april 2018 af soer381k

eller hvordan kunne man skrive #2 i et regneprogram som fx ti-nspire?


Svar #6
24. april 2018 af soer381k

hvad er e?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vedhæftet fil:tegning.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
24. april 2018 af mathon

...bruger panserformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2018 af mathon

#6

      ...da du ikke kender betydningen af e, kan #2 ikke forklares nærmere.


Skriv et svar til: bestem T udtrykt ved x og A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.