Fysik

Frekvensen af de fotoner når elektronen hopper fra skal 4 til skal 1 og fra skal 6 til skal 1.

24. april 2018 af Charlotte1864 - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Er der nogen, der kan hjælpe mig med det her spørgsmål:

1) Find frekvensen af de fotoner der bliver udsendt når elektronen hopper fra skal 4 til skal 1 og fra skal 6 til 1.

Jeg ved at jeg kan bruge det her formel:  \Delta E=\hbar \cdot f=E_2 -E_1

Men jeg tænkte at hvis jeg bruger E_n = \frac{-13.6 eV}{n^2}formlen til at udregne E_1 og E_2 og så trækker dem fra hinanden ligesom den ovenstående formel for \Delta E.

Vil det være rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2018 af swpply (Slettet)

Næsten rigtigt,

Energien af fotonen der bliver udsendt når elektronen hopper fra skal 4 til skal 1 i brint atomet er fundet ved

                                            \Delta E_{4\rightarrow1} = E_4 - E_1 = -\frac{13.6\,eV}{4^2} + 13.6\,EV \approx 12.8\,eV 

Og tilsvarende for overgangen 6 -> 1.


Svar #2
24. april 2018 af Charlotte1864

okay, mange tak for det!


Svar #3
24. april 2018 af Charlotte1864

hvor lægger du egentlige +13.6 eV til?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2018 af swpply (Slettet)

Fordi at -(-13.6 eV) = 13.6 eV, du ved minus gange minus er plus ;-)


Svar #5
24. april 2018 af Charlotte1864

aaahh, tak tak:)


Skriv et svar til: Frekvensen af de fotoner når elektronen hopper fra skal 4 til skal 1 og fra skal 6 til skal 1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.