Matematik

Hjælp til vinkel og omkreds

24. april 2018 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en lille trigonometri opgave, jeg bøvler lidt med 

nogen der vil hjælpe? opgaven er vedhæftet 

på forhånd tak:-) 

Vedhæftet fil: opgave 9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2018 af swpply (Slettet)

Lad T benævne arealet af trekantetn ABC. Da er arealet bestem ved

                   T=\frac{1}{2}\cdot\vert AB\vert\cdot\vert AC\vert\cdot\sin(\angle A).

Isoler \sin(\angle A) og brug den inverse sinus funktion (samt at det oplyses at vinkel A er spids) til at bestemme vinkel A.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2018 af swpply (Slettet)

Hvad delopgave b) angår, vil jeg anbefale dig at bruge en af cosinus relationerne til at bestemme den manglende side IBCI i trekanten.


Svar #4
24. april 2018 af sandrai

#2

Lad T benævne arealet af trekantetn ABC. Da er arealet bestem ved

                   T=\frac{1}{2}\cdot\vert AB\vert\cdot\vert AC\vert\cdot\sin(\angle A).

Isoler \sin(\angle A) og brug den inverse sinus funktion (samt at det oplyses at vinkel A er spids) til at bestemme vinkel A.

mener du sådan her? 
har vedhæftet mit 

Vedhæftet fil:Udklip sprøgsmål.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2018 af swpply (Slettet)

Næsten,

Arealet af trekanten ABC er givet ved

                                            T = \frac{1}{2}\cdot\vert AB\vert\cdot\vert AC\vert\cdot\sin(\angle A),

hvorfor

                            \begin{align*} \sin(\angle A) &= \frac{2\cdot T}{\vert AB\vert\cdot\vert AC\vert} \\ &= \frac{2\cdot30}{7\cdot10} \\ &= \frac{6}{7} \end{align*}.

Vinkel A findes ved den inverse sinus funktion. Hvorfor vinkel A enten er 58.997° eller 121.003°. Det oplyses at vinkel A er spids, vi kan derfor forkaste den sidste af ovenstående løsninger og slutte at

                                     \angle A = 59.997^\circ.

Kan du ses forksellen imllem din løsning og denne ?
Du bruger ikke (eksplicit) oplysningen om at vinkel A er spids.


Svar #6
24. april 2018 af sandrai

Er det ikke fordi at ved en spidsvinklede trekant er alle vinkler under 60 grader

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

... under 90


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2018 af swpply (Slettet)

#6 Er det ikke fordi at ved en spidsvinklede trekant er alle vinkler under 60 grader

Jo, men det oplyses ikke at trekant ABC er spids. Det oplyses at vinkel A er spids ⇒ vinkel A < 90°


Skriv et svar til: Hjælp til vinkel og omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.