Matematik

toppunkt

26. april 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Har funktionen f(x) = 3x- 6x + 10

skal finde toppunktet men får et forkert tal i diskriminanten, kan i se fejlen?

−62 - 4*3*10 = -156


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

b2 = (-6)2 = 36        i modsætning til     -62 = -36

Toppunktets x-koordinat er
xT = -b/(2a)

Toppunktets y-koordinat er
yT = f(xT)        eller
yT = -d/(4a)


Svar #2
26. april 2018 af Mikkeldkdk

Så diskriminanten er 36-4*3*10 = −84 det giver stadig ikke helt mening


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2018 af Prionia (Slettet)

#2

Så diskriminanten er 36-4*3*10 = −84 det giver stadig ikke helt mening


               Hej, du skal få (x,y) = (1,7)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2018 af Prionia (Slettet)

X= -b/2a = -(-6)/2·3 = 1

Y = -D/4·a = -(-84)/4·3 = 7


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2018 af StoreNord

#2    Diskriminanten må skam gerne være negativ. Så er rødderne bare complekse.


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.