Matematik

Vektorer

01. maj 2018 af HansPete3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen,

Jeg har nu prøvet rigtig længe, at løse hhv. opgave 6, 7 og 8 i det vedhæftede dokument. Jeg kan ikke finde ud af nogle af dem, så jeg spørger nu jer til råds. Hvis du/i bare kan hjælpe med én af opgaverne, ville jeg være dybt taknemmelig!

Mvh. Hans Peter

Vedhæftet fil: Reducering og vektorer.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af PeterValberg

Mht. opgave 6

Vektorerne a og b er ortogonale (vinkelrette), hvis skalarproduktet (prikproduktet) er lig med 0
Du skal således løse ligning mht. t:

\vec{a}\cdot\vec{b}=0

hvor:

\vec{a}\cdot\vec{b}=\binom{a_1}{a_2}\cdot\binom{b_1}{b_2}=a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2018 af PeterValberg

Opgave 6 fortsat

Vektorerne a og b er parallelle, hvis determinanten er lig med 0
Du skal således løse ligning mht. t:

\det\left(\vec{a},\vec{b} \right )=0

hvor:

\det\left(\vec{a},\vec{b} \right )=\begin{vmatrix} a_1 & b_1 \\ a_2& b_2 \end{vmatrix}=a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2018 af mathon

Opgave 6

                                               \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} t+1\\2t \end{pmatrix}         \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}

ortogonalitet kræver:
                                               \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0

                                                \small \begin{pmatrix} t+1\\2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}=0

                                                \small \small \left ( t+1 \right )\cdot 3+2t\cdot 4=0...

                  

parallellitet kræver:
                                               \small \widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b}=0

                                               \small \begin{pmatrix} -2t\\t+1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}=0

                                               \small -2t\cdot 3+(t+1)\cdot 4=0...


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2018 af PeterValberg

mht opgave 7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2018 af mathon

                                          \small \small det(\vec{a},\vec{b})=\widehat{\vec{a}}\cdot \vec{b}


Svar #6
01. maj 2018 af HansPete3 (Slettet)

Hej igen,

Tusind tak for hjælpen allesammen! Jeg har nu fået lavet opgave 6 og 7, men hvad med opgave 8?

Mvh. Hans Peter


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.