Matematik

Divider med brøker

02. maj 2018 af bearbean - Niveau: 7. klasse

fx to sjette dele divideret med 3

2/6 : 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

gang 3 ind i nævneren


Svar #2
02. maj 2018 af bearbean

ok taktak


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2018 af PeterValberg

regnereglen, når en brøk skal divideres med et tal, er:

\frac{a}{b}:c=\frac{a}{b\cdot c}

eksempel:

\frac{2}{6}:3=\frac{2}{6\cdot 3}=\frac{2}{18}=\frac{{\color{Red} 2}}{{\color{Red} 2}\cdot 9}=\frac19

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Divider med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.