Matematik

Vektor

05. maj 2018 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

Jeg skal tegne repræsentanter for en vektor 

a 2 over 4 og b -1 over 3

Jeg skal så tegne vektoren 2 a -3 b men hvordan finder jeg kordinaterne til den vektor ??

Jeg skal også finde afstanden mellem punkterne a og b

A 3,5 og B 12,10 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2018 af peter lind

Jeg formoder du mener vektoren 2a-3b. Du regner bare 2(x1, y1) - 3(x2,y2)  = (2x1-3y2, 2y1-3y1)

Find vektoren OA-OB og derefter dens længde¨.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2018 af AMelev

Alternativt kan du først tegne 2a ved at tegne a og gøre den dobbelt så lang.
I spidsenaf denne tegner du b. 
Derefter tegner du med samme udgangspunkt -3b: modsat retning af b og 3 gangeså lang.
2a-3b er så vektoren fra start af 2a til slut af -3b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2018 af PeterValberg

Alternativt kan afstanden mellem A og B, altså længden af linjestykket AB, bestemmes som:

|AB|=\sqrt{(x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2}=\sqrt{(12-3)^2+(10-5)^2}=......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. maj 2018 af Holmo123

Jeg skal finde længden af vektor a+ vektor b

A = 7,1 og B= -3.9 

Skal jeg så gøre det samme som før eller skal jeg finde længden af vektor a og så vektor b og så plusse dem sammen ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2018 af PeterValberg

#4 
Jeg bliver lidt i tvivl om, hvad du mener, når du skriver fx A = 7,1 ?
Hvis det er et punkt, så mangler du parenteserne: A = (7,1)
Hvis det er en vektor, så skriv: a = (7,1) eller endnu bedre: 

\vec{a}=\binom{7}{1} 
hvilket dog lige kræver, at man sætter sig ind i brugen af formel-editoren 
her på portalen (sidste ikon i menulinjen, når du skriver et svar).

Jeg vil dog antage, at der her er tale om vektorer, ellers giver dit spørgsmål ikke mening:

\vec{a}=\binom{7}{1}\quad\text{og}\quad\vec{b}=\binom{-3}{9}

\overrightarrow{a+b}=\binom{7}{1}+\binom{-3}{9}=\binom{7+(-3)}{1+9}=\binom{4}{10}

\left|\overrightarrow{a+b}\right|=\sqrt{4^2+10^2}=\sqrt{116}=....

BTW så "plusser" man ikke, men man kan: addere, lægge sammen, lægge til, bestemme summen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2018 af AMelev

#4 Du skal skelne mellem små og store bogstaver i matematik (selv om fx TI-Nspire ikke gør det).
A og B er punkter og a og b er vektorer eller linjestykker.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.