Matematik

Kort opgave

09. maj 2018 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg forstår ikke rigtig hvordan man løser den vedhæftede opgave på billedet

Vedhæftet fil: a.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2018 af peter lind

at x er propotional med y betyder at y=k*x, hvor k er en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2018 af ringstedLC

Når to størrelser er ligefrem proportionale betyder det, at når du ganger den ene med et tal a, fås den anden. Det vil sige:

\begin{align*} y&=a\cdot x\\ y&=t=a\cdot 2\\ y&={\color{Red} 18=a\cdot 3}\\ y&=30=a\cdot s\\ 18&=a\cdot 3\Rightarrow a=\;?\\ s&=\;?\\ t&=\;? \end{align}


Skriv et svar til: Kort opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.