Matematik

På 8 årgang på en skole vælger 40% af elever madkundskab og 30% billedekunst. Der er 150 elever på årgangen.

12. maj 2018 af KageSpiseren - Niveau: 8. klasse

Hvor mange procent er 150 af 50? fik 3%

Hvor mange procent er 10 større end 5? fik 1%

Hvor mange procent er 5 mindre end 10? fik 5%

Et par sko koster 200 kr før moms på 25% lægges til. Hvad er prisen for skoene med moms? fik 250kr

På 8 årgang på en skole vælger 40% af elever madkundskab og 30% billedekunst. Der er 150 elever på årgangen. 

Hvor mange vælger madkundskab?

Hvor mange vælger billedekunst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2018 af ringstedLC

150 af 50: 150/50*100 = 300%

10 større end 5: (10-5)/5*100 = 100%

5 mindre end 10: (10-5)/10*100 = 50% Du glemmer at gange med 100.

Sko: OK!

Madkundskab: 150/100*40 = 150*0,4 = ?

Billedekunst: = ?


Svar #2
12. maj 2018 af KageSpiseren

Den der med madkundskab og billedekunst er jeg helt forvirret med


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2018 af ringstedLC

Procent betyder hundrededele. Der er altså 40 hundrededele af eleverne, der vælger "mad".

Hvis nu der var 100 elever på skolen: 40 hundredededele af 100 = 40*100/100 = 0.4*100 = 40 elever

Med 150 elever: 40*150/100 = 0.4*150 = ? elever


Svar #4
12. maj 2018 af KageSpiseren

Men det betyder jo at det giver 60?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2018 af ringstedLC

Ja.


Svar #6
12. maj 2018 af KageSpiseren

og det med 30% giver 45 elever


Svar #7
12. maj 2018 af KageSpiseren

Så svaret er 60 vælger mad og 45 billedekunst og siden det 150 elever så det minus 105 og 45 vælger intet. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2018 af ringstedLC

60 og 45, - ja. Men du ved ikke, om resten intet vælger. Så glem dem i dit svar.


Svar #9
12. maj 2018 af KageSpiseren

Pelle har vundet 10000 kr i lotto som han vil investere. Han kan enten købe aktier der giver et afkast på 110% i løbet af 10 år eller sætte pengene i banken til en årlig rente på 10%. Hvor mange penge har han tilbage efter 10 år.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2018 af ringstedLC

HUSK: NY OPGAVE ⇒ NY TRÅD!

Afkast af aktier: 10000/100*110 = 10000*1,1 = ?kr.

Saldo, bank:

10000 + 10000/100*10 = 11000 efter ét år.

11000 + 11000/100*10 = 12100 efter to år, osv.

eller: 10000*1,1*1,1....10gg. Det skrives: 10000*(1,1)10


Svar #11
12. maj 2018 af KageSpiseren

så hvilke 2 skal jeg gange med de 10 år?


Svar #12
12. maj 2018 af KageSpiseren

Så de begge giver 110000 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. maj 2018 af ringstedLC

#11: Ingen af dem, men gør som i #10

#12: Nej, tilbage til lommeregneren.


Svar #14
12. maj 2018 af KageSpiseren

25.937,424601? Da det er 1,110 også ganget med 10000


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. maj 2018 af ringstedLC

Ja. Og så afrunder du til to decimaler, fordi det er kr.


Svar #16
12. maj 2018 af KageSpiseren

Er det begge to? altså aktier og bank? så det 25.937,42


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. maj 2018 af ringstedLC

Aktierne regnes som øverst i #10.


Svar #18
12. maj 2018 af KageSpiseren

Så aktier er 11000 kr og bank er 25.937,42 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. maj 2018 af ringstedLC

Ja. Hvis du nu tænker; men hvorfor køber man så aktier? Aktierne kan måske sælges til en højere pris, end de kostede 10 år før. Men måske er de faldet i værdi. Det er det, der hedder en investering eller at spekulere i aktier. Man gør normalt det som privatinvestor, at man køber aktier i mange forskellige virksomheder og derved søger at gardere sig mod, at de allesammen falder i værdi eller går konkurs, inden man får solgt med for stort tab. Over en årrække stiger en blandet aktiebeholdning normalt. Men Verdenshistorien byder på egentlige børskrak, hvor aktierne stortset blev værdiløse på næsten ingen tid.

Når du vælger at sætte dine penge i banken, garanterer staten op til vistnok 750000kr.


Svar #20
12. maj 2018 af KageSpiseren

Men det her er nu også bare en matematik opgave, men forstår dig godt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.