Fysik

Lys

14. maj 2018 af Louise1055 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lys med bølgelængden 500 nm sendes fra luft og ind i en væske i en beholder. Der bliver noteret en indfaldsvinkel i= 22 grader og en brydningsvinkel i væsken på b = 13 grader.

a) Beregn lysets frekvens

b) Beregn bølgelængden af lyset, når det er i væsken


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2018 af peter lind

a) brug at bølgelængde*frekvens = c=lyshastigeden i vacuumm

b) nu er lyshastigheden c/n


Svar #2
14. maj 2018 af Louise1055 (Slettet)

Ved ikke helt hvordan jeg skal beregne frekvens. Skal frekvens ikke isoleres?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2018 af peter lind

jo Divider ligningen med bølgelængden


Svar #4
14. maj 2018 af Louise1055 (Slettet)

299.792.458m/s / 500nm = frekvens?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. maj 2018 af peter lind

ja men når du regner på det skal du omregne de 500 nm til meter


Svar #6
15. maj 2018 af Louise1055 (Slettet)

299.792.458m/s / 5.0 * 10^-7m = 149.896229m/s


Svar #7
15. maj 2018 af Louise1055 (Slettet)

b) 299.792.458m/s / 1,33 =225407863,15789?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2018 af mathon

b)
           \small \frac{c}{v_{v\ae ske}}=\frac{\sin(22\degree)}{\sin(13\degree)}=n

           \small \frac{v_{v\ae ske}}{c}=\frac{1}{n}


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

#6 enheden for frekvens er s-1 = Hz.

#7 Du kan ikke regne med, at brydningsindex er 1,33. Du skal regne det ud ved hjælp af vinklerne og formlen ni*sin(i) = nbsim(b). i er indfaldsvinklen og b er brydningsvinklen. ni kan regnes for at være 1.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2018 af mathon

           \small \small v_{v\ae ske}=c\cdot \frac{1}{n}=c\cdot \frac{\sin(13\degree)}{\sin(22\degree)}


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2018 af mathon

#6
          \small f=\frac{c}{\lambda }=\frac{2.99792\cdot 10^{17}\; \tfrac{nm}{s}}{500\; nm}


Skriv et svar til: Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.