Matematik

Reducér In()

14. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Min facitliste siger denne øverste linje skal give = 0 

De efterfølgende linjer er mine beregninger.

Hvad gør jeg forkert?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2018 af peter lind

ln(32)+ln(42)-ln(122) = 2*ln(3)+2*ln(3)-2*ln(12)

Jeg går ud fra at de er det du menenr men ikke skriver

Brug deræst at ln(a)+ln(b) = ln(a*b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2018 af StoreNord

c)
    \\ln^{2}3+ln^{2}4-ln^{2}12= \\2\; ln3+2\; ln 4-2\; ln12= \\2 (ln3+ln4-ln12)= \\2ln\left ( \frac{3*4}{12} \right )= \\2ln1= \\2*0=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2018 af peter lind

ln2(3) = ln(3)*ln(3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2018 af StoreNord

Ja. Og det er sådan jeg opfatter opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2018 af peter lind

Det er sådan opgaven er fremstillet;men der gælder ikke at ln(3)*ln(3) =2*ln(3) derimod gælder der at ln(32) = 2*ln(3)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2018 af StoreNord

Det må jeg så gi dig ret i.
ln9+ln16-ln144=ln\left ( \frac{9 \cdot 16}{144} \right )=ln(1)=0
Men så var det jo en sindssyg måde, det var skrevet på!


Skriv et svar til: Reducér In()

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.