Matematik

Parabel

21. maj 2018 af forvirretmatey - Niveau: A-niveau

Hej igen, 

Jeg er faldet over denne opgave, og jeg kan virkelig ikke helt gennemskue, hvordan koordinatet skal findes?

Så det vil betyde en del, hvis der lige var en der vil hjælpe! 

Tusind tak! 

Vedhæftet fil: øvelse gør mester.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2018 af Festino

Du kan nemt bestemme B ved at benytte at parablen er symmetrisk.

Toppunktets x-koordinat er 5=-\frac{b}{2a}. Heraf følger, at b=-10a. Benyt nu at A=(3,0) til at indse, at

0=f(3)=a\cdot 3^2-10a\cdot 3+21=9a-30a+21=-21a+21

Af denne ligning kan du bestemme a. Derefter er det nemt at finde b.


Svar #3
21. maj 2018 af forvirretmatey

Mange tak!!


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.