Matematik

Bestem koordinatsæt til punktet som ligger på parablen

11. maj 2018 af lookup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og læser op til eksamen og der er et eksempel på en opgave der lyder sådan her:

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan opgaven skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2018 af AMelev

Du får oplyst, at den ene rod er r1 = 3.
Udnyt, at parablen er symetrisk om den lodrette linje gennem toppunktet, til at bestemme den anden rod r2, 

Benyt derefter sætningen om faktorisering af et andengradspolynomium: a\cdot x^2+b\cdot x+c=a\cdot (x-r1)\cdot (x-r2).


Skriv et svar til: Bestem koordinatsæt til punktet som ligger på parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.