Matematik

Trekant

21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan beregner jeg BC

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Med sinusrelationerne i trekant ABC, da du kender vinkel A som er 2*28, vinkel B fra opgave b), samt AB.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2018 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:1832988.jpeg

Svar #3
21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Gælder det det samme i opgave8 hvor jeg skal finde AB
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #4
21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg kender disse i opg 7 men hvordan kommer jeg frem til sidelængden


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Nej, vinkelhalveringslinjer halverer vinklen, men medianer halverer en sidelængde.


Svar #6
21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Har jeg så fundet BC i opg.7


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2018 af ringstedLC

Nej. Du kan ikke sætte vinkel B ind i stedet for vinkel C.

Men du kan beregne vinkel C (180-A-B).


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

...Eller vinkel bruge A+B i stedet for C

#6 Første linje er rigtig, men i anden linje bruger du tælleren af det tredje udtryk og nævneren af det andet.


Svar #9
21. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Jeg har kun regnet a efter, og der er afrundingsfejl i din beregning, da det mere præcist giver
  a = 26.8181975688

Når du kun sætter 4 cifres precision ind i formlen er det ikke heldigt at tage 7 med i resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2018 af ringstedLC

Fejlen ligger i din vinkel B's decimaler, måske i din |BD|.

Hvis antallet af decimaler ikke er specificeret, så overvej fra start af, hvor mange decimaler, det er rimeligt at notere i facit. Hvis du beslutter dig for én decimal, så laver du mellemregningerne med to.

I det følgende er der regnet med to decimaler for at vise din afrundingsfejl.

\begin{align*} |BD|&=\sqrt{|v_A|^2+|AB|^2-2\cdot |V_a|\cdot |AB|\cdot \cos(28^\circ)}\\ &=\sqrt{25^2+30^2-2\cdot 25\cdot 30\cdot \cos(28^\circ)}=14.16\\ \angle B&=\cos^{-1}\left(\frac{|AB|^2+|BD|^2-|v_A|^2}{2\cdot |AB|\cdot |BD|}\right)\\ &=\cos^{-1}\left(\frac{30^2+14.16^2-25^2}{2\cdot 30\cdot 14.16}\right)=55.97^\circ\\ \angle C&=180^\circ -(\angle A+\angle B)\\ &=180^\circ -(2\cdot 28^\circ+55.97^\circ)=68.03^\circ\\ |BC|&=\frac{|AB|\cdot \sin(B)}{\sin(C)}\\ &=\frac{30\cdot \sin(55.97^\circ)}{\sin(68.03^\circ)}=26.8092\cong 26.81\\ \end{align}


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.