Fysik

Jævn cirkelbevægelse

24. maj 2018 af Esterificering (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan bestemmer jeg vinklen A ? Se billede.


Svar #1
24. maj 2018 af Esterificering (Slettet)

billede

Vedhæftet fil:v.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2018 af mathon

           C)    66°


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2018 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2018 af Soeffi

#0

Kald snorkraften Fs og den resulterende kraft for Fr. Der gælder: |Fr| = |Fs|·sin(A) = m·v2/r = m·v2/(L·sin(A)), hvor m er loddets masse, v er loddets fart i cirkelbevægelsen, r er cirklens radius og L er snorens længde. 

Den fremkomne ligning: |Fs|·sin(A) = m·v2/(L·sin(A)) løses med hensyn til A.


Skriv et svar til: Jævn cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.