Matematik

vinkel af en mangekantet figur

27. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

jeg har en formel som jeg er lidt i tvivl om, når der står y=(n-2)-180/n hvor n er antal sider, skal jeg tælle antallet af siderne, eller kanterne eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2018 af StoreNord

Det er nok en regulær polygon med n sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2018 af SuneChr

Ud over Eulers polyedersætning
   m + k - s = 2
hvor
m er antal sideflader,
k er antal hjørnespidser,
s er  antal kanter
kan jeg ikke tillægge ligningen i # 0 nogen mening.
______________
Vær mere præcis og konkret i oprettelsen, - angiv i hvilken sammenhæng ligningen er hentet. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2018 af Festino

Formlen siger, at vinkelsummen i en n-kant (også kaldet en polygon med n sider) er

(n-2)\cdot 180^{\circ}.

For eksempel er vinkelsummen i en trekant (3-2)\cdot 180^{\circ}=180^{\circ}, vinkelsummen i en firkant er (4-2)\cdot 180^{\circ}=360^{\circ} og vinkelsummen i en femkant er (5-2)\cdot 180^{\circ}=540^{\circ}.


Svar #4
28. maj 2018 af Mathian

Super tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2018 af Eksperimentalfysikeren

y=(n-2)-180/n skal nok være y=(n-2)*180/n


Skriv et svar til: vinkel af en mangekantet figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.