Matematik

Hjælp til matematik B

28. maj 2018 af Andy16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for lidt hjælp til den her opgave..

jeg har vedhæftet et billede af opgaven håber i kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: ja.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Er det med eller uden hjælpemidler? Hvis med hvilket program bruger I?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2018 af mathon

\textup{grundet oplysningen: \emph{Funktionen sk\ae rer x-aksen i x=-2}}

\textup{grundet oplysningen: \emph{"Funktionen sk\ae rer x-aksen i x=-2}"}
\textup{har du:}
                  f(x)=(x+2)\underset{positiv}{\underbrace{(x^2-2x+2)}}                                          


Svar #3
28. maj 2018 af Andy16 (Slettet)

det er med hjælpemidler, vi bruger maple :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2018 af mathon

a)

                                     \textbf{TANGENTER}

                                       f{\, }'(x)=3x^2-2
        
        \textup{tangentligning:}
                                      y=f{\, }'(x_o)x+\left ( f(x_o)-f{\, }'(x_o)\cdot x_o \right )  

        \textup{tangentligning i (-2,0):}
                                      f{\, }'(-2)x=3\cdot \left (-2 \right )^2-2=10

                                      y=10x+\left (0-10\cdot (-2) \right )

                                      y=10x+20

        \textup{tangentligning i (0,4):}
                                      f{\, }'(0)=3\cdot \left (0 \right )^2-2=-2

                                      y=-2x+\left (4-(-2)\cdot 0 \right )

                                      y=-2x+4


Svar #5
28. maj 2018 af Andy16 (Slettet)

Skriver du f(x)=3^2 - 2x + 4 om til f´(x) 3x^2 -2 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. maj 2018 af mathon

b)
                                                  \small \textbf{MONOTONI}

       \small \textup{fortegnsvariation}         +            0         -        0         +
       \small \textup{for }f{\, }'(x):              ________\small -\tfrac{\sqrt{6}}{3} ________\small \tfrac{\sqrt{6}}{3}_________

       \small \textup{monotoni}                 \small \textup{voksende}          \small \textup{aftagende}      \small \textup{voksende}
       \small \textup{for }f(x):


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. maj 2018 af mathon

c)
                                                  \small \textbf{EKSTREMSPUNKTER}

       \small \textup{lokalt maksimumspunkt }\left ( -\tfrac{\sqrt{6}}{3},\tfrac{4\sqrt{6}}{9}+4 \right )

       \small \textup{lokalt minimumspunkt }\left ( \tfrac{\sqrt{6}}{3},4-\tfrac{4\sqrt{6}}{9} \right )


Svar #8
28. maj 2018 af Andy16 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det ?


Skriv et svar til: Hjælp til matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.