Fysik

Stående bølger

03. juni 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvorledes afhænger frekvens af n partialsvingning af n snorbølge?

Ift. forsøget med stående bølger 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I følge ovenstående figur er bølgelængden af den n. partialsvingning på en snor af længden L givet ved

λn = 2/n * L

Sammenhængen mellem frekvens, bølgelængde og bølgehastighed er

v = λn * fn

Så vi har

fn = v/λn

Bølgehastigheden v kan beregnes af formlen

v = √(F/μ)

Dette giver

fn = √(F/μ) / λn 

Med λn = 2/n * L indsat får vi

fn = n/(2L) * √(F/μ)


Skriv et svar til: Stående bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.