Biologi

resistente bakterier

07. juni 2018 af huseyinb89 - Niveau: 9. klasse

jeg skal forklare hvad fremkaldelse af resistente bakterier og Anvendelsen af antibiotika i sundhedsvæsenet og i svineproduktion er, men det er lidt forvirrende, håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2018 af Lillon (Slettet)

Hvad er det, du ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2018 af guzbak

Læs på mrsa
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2018 af AngelOneOne

Hej,

Resistens opstår, fordi enkelte individer (bakterier) er naturligt immune over for en bestemt type antibiotika. Når du så bruger denne type antibiotika, dræber du en masse af de skadelige og de gode bakterier, men lader de immune tilbage. Næste gang du behandler med den samme antibiotika, er der langt flere bakterier der er immune, fordi man jo dræbte næsten alle af dem der ikke var immune sidste gang man behandlede. Så skifter man til et nyt antibiotika. Her er der så nogle individer der er immune over for det nye og de kan give egenskaben videre til bakterier der ikke er immune. Der er nok også nogle af de tidligere immune bakterier, der også er immune over for det nye antibiotika, og man skifter igen til et tredje antibiotika. Sådan fortsætter historien, indtil du står med en stamme af bakterier der er immune over for næsten alle typer antibiotika. En infektion med en sådan "superbakterie" kan være meget farlig, da den kan slå dig ihjel længe inden lægerne opdager at de har med en multiresistent bakterie at gøre.

Hvis brugen af antibiotika i landbruget fortsætter som hidtil mange steder i verden, og hvis læger rundt om i verdnen fortsætter med at udskrive antibiotika til banale sygdomme (mange får for eksempel antibiotika mod forkølelse, selv om det i langt de fleste tilfælde er en virus og antibiotika slet ikke virker på vira), så ender vi op med en masse banale sygdomme, som pludselig er blevet livstruende, fordi der kun er få, eller slet ingen behandlingsmuligheder.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: resistente bakterier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.