Biologi

D-Vitamin

10. juni 2018 af anonym0013 - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har brug for hjælp til processen på, hvordan D-vitamin bliver skabt i kroppen, og hvilke konsekvenser der er ved, at ikke få nok D-vitamin i kroppen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2018 af AngelOneOne

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2018 af klartilathjælpe (Slettet)

I huden findes 7-dehydrokolesterol som bliver dannet ud fra kolesterol. Ved UV-bestråling omdannes 7-dehydrokolesterol til kolecalciferol. Kolekalciferol skal gennemgå to hydroxyleringer før den bliver til aktivt vitamin D. Første hydroxylering foregår i leveren, hvorfor kolecalciferol transporteres til leveren. Her foregår en hydroxylering på carbon-atom nr. 25, hvorfor der bliver dannet 25-hydroxykolekalciferol. 25-hydroxykolecalciferol transporteres dernæst til nyren, hvor den undergår sidste hydroxylering (på carbon-atom nr. 1) og herved bliver til 1,25-dihydroxykolecalciferol. 1,25-dihydroxykolecalciferol er det aktive vitamin D. 

Vitamin D´s primære rolle er en øget absorption af calcium fra tarmen, og har derfor stor betydning for opretholdelelse og mineraliseringen af knoglevæv. Mangel på vitamin D kan derfor medføre svækket knoglevæv. 


Skriv et svar til: D-Vitamin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.