Matematik

Hjælp til at regne enheden ud for hastigheden

10. juni 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau
Jeg kan ikke finde ud af at regne følgende ud ..

Svar #1
10. juni 2018 af 10986

Foto:

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2018 af SuneChr

kg forkortes væk under kvadratrodstegnet. Tilbage står √(m2/s2) = m/s
v2 på venstre side skal rettes til v.


Svar #3
10. juni 2018 af 10986

Men begge kg forsvinder vel i tælleren når der står minus?, og så har kg i nævneren vel ikke noget at gå ud med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2018 af mathon

                   \small \left [ v \right ]=\sqrt{\left ( \frac{kg\cdot \tfrac{m^2}{s^2}}{kg} \right )}

                   \small \left [ v \right ]=\sqrt{\left ( \tfrac{m^2}{s^2} \right )}

                   \small \left [ v \right ]=\sqrt{\left ( \tfrac{m}{s} \right )^2}

                   \small \left [ v \right ]= \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2018 af StoreNord

#3
Tælleren er en flerledet størrelse.
Man dividerer en flerledet størrelse størrelse med kg ved at dividere hvert led i størrelsen med kg.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2018 af mathon

...eller sætter den fælles enhed uden for parentes, hvorefter man har #4.


Svar #7
10. juni 2018 af 10986

Er min udregning så rigtigt nu?

Vedhæftet fil:udregning1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2018 af StoreNord

nej.
                   15,88 må ikke stå alene.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2018 af mathon

...der mangler enhed på de 15.88.


Svar #10
10. juni 2018 af 10986

Men jeg har bare rykket enhederen sammen, for at få et overblik?


Svar #11
10. juni 2018 af 10986

Fordi de bliver vel alligevel ganget sammen? og ikke trukket fra hinanden, som jeg først troede?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juni 2018 af mathon

...men det skal gøres fysisk korrekt!


Svar #13
10. juni 2018 af 10986

Men er det så rigtigt forstået at de bliver ganget sammen og ikke trukket fra hinaden, selvom det står minus i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. juni 2018 af mathon

Nej det er noget sludder.


Svar #15
10. juni 2018 af 10986

Så forstår jeg bare ikke hvordan du kan ende ud med at der kun står kg*m^2/s^2 i tælleren, fordi hvis man trækker dem fra hinanden vil det jo give nul?


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. juni 2018 af StoreNord

15.88 - 2.0 er da ikke  0.


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. juni 2018 af mathon


Svar #18
10. juni 2018 af 10986

Nej, men det vil enheden i tælleren vel gøre ? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. juni 2018 af StoreNord

nej.  Divisionen   kg:kg  gir et 1-tal.


Brugbart svar (1)

Svar #20
10. juni 2018 af mathon

           \small \small\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! v=\sqrt{\frac{15.88\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}-2.0\; \tfrac{kg\cdot m^2}{s^2}}{\tfrac{1}{2}\cdot 0.125\; kg}}=\sqrt{\frac{(15.88-2.0)}{0.0625}\cdot \tfrac{kg\cdot m^2}{kg\cdot s^2}}=\sqrt{222.08}\cdot \sqrt{\tfrac{m^2}{s^2}}=14.90\; \tfrac{m}{s}


Skriv et svar til: Hjælp til at regne enheden ud for hastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.