Matematik

tangenthældning og væksthastighed .

12. juni 2018 af sofe1 - Niveau: C-niveau

hvad er tangenthældning og væksthastighed og hvad har det med de tre væksmodeller???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2018 af mathon

\small \textbf{Tangenth\ae ldning:}
                                    \small y=ax+b

                                    \small y=f{\, }'(x_o)x+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2018 af mathon

\small \textbf{De tre v\ae kstmodeller:}
                                    \small \textup{1) }\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a                                                    \small y=b+ax

                                    \small \textup{2) }\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\ln(a)\cdot y\; \; \; \; \; a>0                          \small y=b\cdot a^x

                                    \small \textup{3) }\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a\cdot \frac{y}{x}\; \; \; \; \; x\neq 0                               \small y=b\cdot x^a

                     


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2018 af AMelev

f '(x0) angiver såvel tangenthældning som væksthastighed i x0.

For den lineære funktion er væksthastigheden konstant (a) og linjen er jo sin egen tangent.
For de øvrige - se #1.


Skriv et svar til: tangenthældning og væksthastighed .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.