Andre fag

En sød sjæl som vil bruge et par minutter på at hjælpe mig i gang (kun igang)

21. juni 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende opgaver, jeg slet ikke ved hvordan jeg skal gribe an.

Opgaven lyder på:

En fugl skider i lille Lines soppebasin i havet. Den afleverer ca. 3g fæces i badevandet. Det antages i denne opgave at 1g fæces indeholder 10^11 bakterier og at E. coli udføre 2 % af de tilstedeværende baktereier. 

a. Hvor mange E. coli har fuglen forurenet soppebasinet med??

b. Hvor mange liter skal de 3g fæces fordeles i, for at et krav på max 500 CFU er overholdt?

Håber virkelig du bare giver en lille hjælp, så forsøger jeg mit bedste. 

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2018 af mathon

a.
            \small \left ( 3\; g \right )\cdot \left (10^{11}\; \tfrac{bak}{g} \right )\cdot 0.02=6\cdot 10^9


Svar #2
21. juni 2018 af Anar2 (Slettet)

Tusind taaaak Du kan ikke hjælpe med b også ??

b =Hvor mange liter skal de 3g fæces fordeles i, for et krav på max. 500 CFU/100mL er overholdt?

Skriv et svar til: En sød sjæl som vil bruge et par minutter på at hjælpe mig i gang (kun igang)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.