Eksamensforberedelse

Mundtlig Dansk

21. juni 2018 af luku - Niveau: 9. klasse

Jeg skal snart op i mundtig dansk, og har fordybelsesområdet "Kærlighed og det der ligner". Jeg  har valgt at analysere en salme. Ville bare lige høre om nogle af jer ved hvilke slags spørgsmål lærer og censor kan finde på at stille. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2018 af mortenjura123

Hej Luku.

Eksaminator og censor vil forsøge at bedømme din præstation ud fra de altid gældende læringsmål for din pågældende årgang. Dem kan du finde her: https://www.emu.dk/sites/default/files/F%C3%A6lles%20M%C3%A5l%20for%20faget%20dansk.pdf.

Overordnet set skal du tænke på, hvordan du opfylder læringsmålene. Du har valgt at analysere en salme, men du skal naturligvis også kunne begrunde, hvorfor du har valgt at analysere salmen på den og den måde, om du har gjort dig nogle overvejelser ifht. om den kan forstås på andre måder, og om salmen måske kan sættes i et større perspektiv (hvilken tidsalder blev den skrevet i - kan det have haft indflydelse på den endelige udformning?). Det som censor og eksaminator vil lægge vægt på er, om du kan argumentere på struktureret vis, hvor du ikke bare flyver fra det ene begreb til det andet men giver dig tid til at forklare det tilstrækkeligt tilbudsgående, og at du holder den røde tråd.

Mvh. Morten


Svar #2
24. juni 2018 af luku

Tusind tak

Skriv et svar til: Mundtlig Dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.