Matematik

Hjælp til lineær funktion

19. august 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en aflevering til matematik og jeg er simpelthen så forvirret overdenne opgave:

Befolkningstallet i 2011 på amager kan beskrives ved F(x)=3630*x+174200

Hvad er befolkningstallet på amager i 2017: 

f(x)=3630*6+174200 = 195980

Hvor meget vokser befolkningstallet over en 10-årig periode ifølge modellen?

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2018 af mathon

Du skal vide, hvilken betydning x har. Hvis det skal give mening, må x betyde antal år efter 2011.

\small \small \small \begin{array} {lccl} \textup{befolkningstal i 2011}&f(0)=3630\cdot 0+174200=&174200\\ \textup{befolkningstal i 2017}&f(6)=3630\cdot 6+174200=&195980 \end{array}


Svar #2
19. august 2018 af KennethLarsens (Slettet)

Den har jeg lavet :). Men andet spørgsmål kan jeg ikke finde ud af. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2018 af ringstedLC

2021:

\begin{align*} f(10) &= \;?\\ Tilv\ae kst:&\;f(10)-f(0) \end{align*}


Svar #4
19. august 2018 af KennethLarsens (Slettet)

Det prøvede jeg også. Men min lærer siger det er forkert. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det er ikke forkert, men ufuldstændigt, hvis du ikke argumenterer med at da funktionen er linæer så er 10års væksten det samme uanset hvilket x du tager som udgangspunkt. 


Skriv et svar til: Hjælp til lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.