Fysik

Stjerner

22. august 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau
Hej!
Hvordan laver man opgave 806?
Jeg forstår godt at m-M er 3,4 og at 730 er s
Mange tak på forhånd!
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2018 af peter lind

brug formlen M=m+5-5*log(d) hvor M er den absolutte størrelsesklase, m den tilsyneladende størrelsesklasse og d er afstanden i parsec


Svar #2
22. august 2018 af Stjerneskud2016

Så jeg skal bestemme M og kender m-M og d?

Hvordan skal jeg omskrive formlen så jeg bestemmet kun M?

peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2018 af peter lind

I første spørgsmål kender du m og d. Deraf skal du så finde M

I andet spørgsmål kender du M fra første spørgsmål og d. Deaf skal du så finde m


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2018 af mathon

                           


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2018 af mathon

               \small M=m-5\log(d)+5      

               \small m=M+5\log(d)-5


Skriv et svar til: Stjerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.