Matematik

Sidelængde på trapez.

23. august 2018 af ss18 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! 

Jeg kunne bruge lidt hjælp til at finde den manglende sidelængde på en trapez!

Opgaven lyder:

Hvad er længden af den parallelle side b i et trapez, hvis arealet er 5, højden er 0,5 og den parallelle side a er 1?

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal regne det ud, håber der er nogen der kan hjælpe! :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Arealet af en trapez er:

A = ½ * h * (a + b)

Så isolerer du b i formlen:

A = ½ * h * (a + b)  <=>

2A/h = a + b  <=>

b = 2A/h - a

Så indsætter du værdierne:

b = 2*5/0,5 - 1 = 19


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2018 af mathon

Ud fra formlen for trapezarealet:

                                  \small A=\tfrac{1}{2}\cdot h\cdot (a+b)
kan du isolere b:
                                  \small b=\frac{2\cdot A}{h}-a


Skriv et svar til: Sidelængde på trapez.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.