Fysik

Bølgelængde

25. august 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan beregnes bølgelængderne for alle de linjer som kan ses og hvilken er kraftig 

Er nogler der fx. kan vise eksempler på et par linjers udregning, så jeg kan komme i gang, for jeg har siddet fast i denne opgave.

Tusind tak for hjælpen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2018 af ringstedLC

Det antages, at y-aksen skærer x-aksen i (200,0) og er tilnærmet lineær i intervallet 200 - 800 nm.

Mål afstanden fra (200,0) til (800,0). Den er måske 170 mm.:

\begin{align*} x_{akse} &: \frac{800-200\;nm}{170\;mm}= 3.5\;nm/mm \end{align*}

Så måler du afstanden fra y-aksen til fx spidsen i det cyane felt. Den er måske 78 mm.:

\begin{align*} Cyan_{nm} &: 200\;nm+78\;mm\cdot 3.5\;nm/mm=473\;nm \end{align*}

Det må være nok, at du laver nogle af spidserne.

Kraftigste spids: Hvilken spids er den højeste og den bredeste? Hvor ligger den i forhold til øjets følsomhed?

Spidsen ved 550 nm (lysegrøn/gul) er høj og bred.  Den indeholder derfor mest energi og da grøn samtidig er den farve som pupillerne er mest følsomme overfor, vil den synes kraftigst.


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.