Matematik

Sandsynlighedsregning

28. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave: Hvad er sandsynligheden for at Erik ændrer sin stemme fra A til B?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2018 af AMelev

a) Hvis du lader X tælle antallet af Fakenews artikler, som Erik læser, vil X være binomialfordelt med antalsparameter n = 10 og sandsynlighedsparameter p = 8%.
Sandsynligheden for, at Erik ændrer sin stemme, er pA→B = P(X ≥ 3)

b) nA_Før = 52000 og sandsynligheden for, at de ændrer deres stemme, er pA→B  for hver af dem, så antallet, der skifter, er nA→B  =  nA_Før · pA→B  

c) Antallet af A- og B-stemmer efter Bs kampagne er da hhv. nA_Efter =  nA_Før - nA→B  og 
nB_Efter =  nB_Før + nA→B  , som omregnes til procent ud af 1 mio. 


Svar #2
28. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Hm, syntes sandsynligheden er meget lav i GeoGebra...

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #3
28. august 2018 af AMelev

Du laver to fejl:
1) 8% = 0.08, ikke 0.8
2) Du beregner P(X
 3) ikke P(X ≥ 3), som er det samme som 1 - P(X  2)

Du skulle gerne få pA→B = 4.0%. 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.