Biologi

Gærceller

28. august 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har lavet et forsøg med gærcellers omdannelse af glucose til ethanol 

1. Hvorfor er antallet af bobler et mål for gærcellernes aktivitet?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2018 af Skaljeglavedinelektier

Fordi der dannes CO2 ved fermentering 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2018 af AngelOneOne

Hej,

Fordi der dannes CO2 og ethanol ved gærcellernes anaerobe respiration af glucose. Jo mere CO2 der dannes, desto flere bobler (af CO2), og desto højere aktivitet fra gærcellerne.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
28. august 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Okay tak!


Svar #4
28. august 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvad skal temperaturen og ph værdien være?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2018 af AngelOneOne

Hej,

Afhængig af den specifikke gærcelle, så kan det variere lidt. Generelt om gærtyper der bruges til madlavning (bagegær f.eks.), er temperaturoptimum mellem 30 ºC og 40 ºC  (andre mellem 30 ºC og 35 ºC).

De fleste gærceller trives bedst i let sure pH værdier, og mange har optimum omkring pH 5. Mange gærceller kan dog leve fint i pH spænd mellem 2,5 og 7,5. At gær trives i let sure miljøer, forklarer også hvorfor meget frugt (der har en svagt sur pH), ofte angribes af gærsvampe.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Gærceller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.