Fysik

Kræfter

02. september 2018 af NielsThoegersen - Niveau: B-niveau

Vi har et forsøg, hvor vi skal udregne trækkraften. Her bruger vi en bagagevægt til at måle det antal kilo, som vi trækker med, altså hvad bagagevægten står på, når vi trækker et objekt afsted med en konstant fart. Der stod 25 kg. på bagagevægten, da vi trak objektet med den konstante fart.

Vægten af objektet er 66 kg.

Der trækkes med en vinkel på 30° mellem rebet, som der trækkes med, samt underfladen.

Hvordan kan vi udregne trækkraften? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af mathon

Bagagevægt viser 25 kg* = \left (25\cdot 9.82 \right )N=245.5\; N

Vandret trækkraft ved konstant fart:

                               \small \small F_{\textup{vandret}}=\left ( 245.5\; N \right )\cdot \cos(30\degree)


Svar #2
02. september 2018 af NielsThoegersen

Så der er kun en trækkraft på ca. 38 N?

Kunne du samtidig forklare, hvorfor du ganger med tyngdeaccelerationen, og hvorfor du ikke inddrager vægten af objektet, som bliver trukket?

Samt hvilken formel, som du bruger til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af ringstedLC

#2: 38 N, - ja, hvis man regner i radianer.


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.