Fysik

Hjælp til afl. om Bølger

03. september 2018 af captcha (Slettet) - Niveau: C-niveau


1)
Jeg har regnet ud at for alle strenge, gælder der at grundtonerne har bølgelængden ved at benytte 

L=n*1/2*\lambda _n
<=>
\frac{L}{n*1/2}=\lambda _n
Vi får oplyst alle strenge har længden 71 cm
\frac{71cm}{1*1/2}=1,42 m
n=1 i alle grundtoner hvorfor bølgelængden er den samme for  e,a,d,c,h,e1
2) 
Jeg benytter formlen     V=\lambda *f
For streng E
1,42 m *88,4 Hz=117,008 \frac{m}{s}
Jeg formoder desuden, at der for de resterende grundtoner vil bølgehastighede stige, da bølgelængden er den samme, men frekvensen stiger.
3) Jeg skal beregne hvor meget jeg skal forkorte E-strengen for at få grundtonen A.
Jeg kender snorlængden (71 cm) og frekvenserne E 82,4 Hz Og A110,0 Hz

Her kan jeg ikke se hvilken sammenhæng jeg skal benytte. Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2018 af peter lind

Bølgehastigheden er uændret, så du skal bare benytte din formel i 1) og den bølgehastighed du har beregnet


Svar #2
03. september 2018 af captcha (Slettet)

#1

Bølgehastigheden er uændret, så du skal bare benytte din formel i 1) og den bølgehastighed du har beregnet

(117,008 m/s)/(110,0 Hz)=1,06370 m

1,06370 m*1*1/2=0,53150 m


Svar #3
03. september 2018 af captcha (Slettet)

Er der nogen der kan fortælle mig om dette er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er næsten korrekt. Du mangler at runde af til et passende antal cifre.


Skriv et svar til: Hjælp til afl. om Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.